Perfect Pilates

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem in Nederland. Het natuurlijke beloop is goed te noemen, omdat  de meeste mensen snel van hun klachten af zijn (2 tot 6 weken). Slechts een klein deel van de mensen houdt langer rugklachten.

Eén van de redenen waardoor rugklachten kunnen ontstaan, is een verminderde stabiliteit van de wervelkolom.  Deze verminderde stabiliteit wordt veroorzaakt door verminderde coördinatie of zwakte van de rompspieren. Juist door de rompspieren te trainen vergroot je de stabiliteit van de wervelkolom en verminder je de kans op rugklachten. Het  trainen van de rompspieren wordt ook wel core stability training genoemd.

Bij ons de praktijk wordt er les gegeven om de core stability te vergroten. Deze lessen worden gegeven d.m.v. Perfect Pilates oefeningen door Linske Vreugdenhil.

De ‘oude’ pilates methode is al bijna een eeuw oud. Bij Perfect Pilates zijn de sterke onderdelen uit de oude methode gecombineerd met hedendaagse kennis op het gebied van training van de rompspieren. Een belangrijk verschil met de oude methode is bijvoorbeeld de onderrug. De oude methode gaat uit van het afvlakken van de rug. Onderzoek heeft aangewezen dat dit juist de oorzaak is van veel rugklachten. Perfect Pilates gaat uit van ‘actieve holle rug’. Om de core stability te trainen moeten de diepe rugspieren aangespannen worden. Dit kan alleen wanneer de onderrug bewust hol gemaakt wordt.

Perfect Pilates is ook een geschikte methode voor mensen met nek- en schouderklachten. Door de oefeningen wordt de houding verbeterd en worden ook de schouderspieren versterkt. Dit is van belang bij het verminderen en voorkomen van schouderklachten.

Er wordt les gegeven in groepjes van maximaal 5 personen. Een les duurt ongeveer 50 minuten en wordt 1 x per week gegeven.
De lessen vinden wekelijks plaats, €12,50 per les. Maandelijks ontvangt u van ons een rekening. Ook kan er een proefles à €12,50 worden gevolgd